Sleutel laten maken

Sleutelproblemen doen zich vaak voor in België

Met sloten en sleutels kan van alles gebeuren. Wat regelmatig voorkomt in België, is dat sloten door slijtage en doordat ze oud zijn na verloop van jaren kwetsbaar worden. Ook het natte klimaat in onze contreien speelt een rol bij het zwakker worden van sleutels en sloten. Roestvorming ligt dan op de loer, waardoor sleutels sneller kunnen afbreken dan in landen met een minder hoge luchtvochtigheid. Nodeloos om te zeggen, maar vooral oudere huizen die lang geen slotonderhoud hebben gehad, zijn gevoelig voor dit soort problemen. Met name inwoners van oudere wijken in steden als Antwerpen, Mechelen, Brugge en Gent hebben relatief vaak te kampen met sleutels die afbreken en vervangen dienen te worden.

Situaties waarin een (extra) sleutel maken handig is

Wanneer uw sleutel afbreekt, al dan niet in het slot, is het noodzakelijk om direct in te grijpen. U wilt het huis natuurlijk snel weer kunnen afsluiten en de woning in kunnen gaan. Daarbij is een goed werkende sleutel cruciaal. Snel een sleutel laten maken is dan nodig. En dat kan, via de snelle en voordelige sleutelservice van Pastanque, een professionele sleutelmaker die snel en secuur werk aflevert. Pastanque is - als het aankomt op sleutels en sloten - de sleutel voor uw welbevinden! Een andere situatie waarin het raadzaam is om een sleutel te laten maken of bijmaken, is wanneer uw sleutels tekenen van zwakte gaan vertonen. Met name roest op de sleutel en/of het slot is een signaal dat u beter maar snel in actie kunt komen. Laat in dat geval een of meer sleutels bijmaken, gewoon voor de zekerheid. Mocht een sleutel afbreken dan heeft u altijd een reserve-exemplaar. Die wetenschap geeft rust. Ten slotte is een extra sleutel maken handig als preventieve actie om te voorkomen dat u buitengesloten raakt uit uw eigen pand of woning. Mocht u een keer een sleutel kwijtraken of uw sleutels zijn vergeten, terwijl u de voordeur al heeft dichtgetrokken, an is er altijd - bij de buren of op een geheime plek - een reservesleutel beschikbaar. Zo kunt u alsnog uw woning in. Dat is wel zo'n prettig gevoel natuurlijk!

Laat nu een sleutel, of meer sleutels, maken door sleutelmaker Pastanque

Laat u niet verrassen door een 'onverwacht' afbrekende sleutel of door de ellende van een zoekgeraakte sleutel. Laat daarom nu nog een of meer sleutels maken door een expert. Sleutelmaker Pastanque regelt dit snel en voordelig voor u. Neem nu contact met ons op, per telefoon of via onze website!