Slot uitboren

Oorzaken van een defect cilinderslot

Misschien heeft u het zelf wel eens in uw omgeving gezien of meegemaakt: een cilinderslot dat kapot raakt. Een erg vervelende situatie, omdat u een slot natuurlijk meermalen per dag gebruikt en niet zonder kunt. De oorzaken van het defect raken van een cilinderslot kunnen variëren. De meest voorkomende oorzaken zijn:

  • Een defect insteekslot door slijtage, roest of uitdroging. Vaak komt dit voor in oudere woningen.
  • Het binnenwerk van de cilinder is kapot gegaan door slijtage, ouderdom of door roest. Met name bij oudere en goedkoper sloten komt dit veel voor.
  • Door inbraak is het slot opengebroken en daardoor beschadigd geraakt.
  • Er is iets met de sleutel an de hand. Omdat die van slechte kwaliteit is, is de sleutel versleten geraakt of in sommige gevallen zelf afgebroken.

Een cilinderslot uitboren: zelf doen of laten doen?

Wanneer een cilinderslot niet meer werkt, kunt u kiezen om deze zelf uit te boren of een ervaren Belgische slotenmaker, zoals Pastanque, dit te laten oplossen. Het beste kunt u een slot laten uitboren door een professionele slotenmaker. Een cilinderslot uitboren is namelijk een precisieklus, die goed moet worden uitgevoerd voor een afdoende resultaat. En verder is zelf uitboren nagenoeg onmogelijk, omdat veel cilindersloten een SKG-keurmerk hebben. Dit houdt in dat deze cilinderloten zijn beveiligd tegen uitboren. Sloten meteen KG-certificaat zijn namelijk door de politie goedgekeurd, omdat ze beschermen tegen inbraak en nagenoeg niet te doorboren zijn. Kies daarom sowieso voor een slotenmaker met ervaring, die weet hoe een cilinderslot op de juiste manier moet worden uitgeboord. In België is Slotenmaker Pastanque en expert in het uitboren van sloten. Een slotenmaker op wie u kunt bouwen en vertrouwen!

De pluspunten van slotenmaker Pastanque

Bij Slotenmaker Pastanque bent u verzekerd van de volgende service als het aankomt op het uitboren van cilindersloten:

  • Pastanque slotenmakers werken met vaste tarieven. U weet vooraf wat u moet betalen per handeling.
  • Onze slotenmakers zijn snel ter plaatse en altijd 24/7 bereikbaar via het centrale telefoonnummer.
  • Onze medewerkers zijn volledig gecertificeerd en scholen zich voortdurend bij. Dit betekent dat wij op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van sloten.

Schakel ons direct in om uw cilinderslot uit te boren

Wacht niet langer en maak gebruik van de voordelige spoedservice van slotenmaker Pastanque. Pastanque is 2 dagen en 7 dagen per week bereikbaar en snel op locatie als er een spoedgeval is. Bel ons nu of neem via onze website contact met Pastanque op!